ceturtdiena, 2015. gada 9. jūlijs

Pirmā mācība- pieņem savu vīrieti tādu, kāds viņš ir

Nu redz. Ir dienas, kad rakstīšana kavējas un ir dienas, kad kavējas viss cits, lai tikai es varētu rakstīt. Tāda ir mana šodiena. Tveru mirkli un priecājos :)

Kā jau rakstīju iepriekš- ir kāda grāmata, kas mani ir burtiski satinusi savās lapās- tveru katru nodaļu ar lielu interesi. Par sievišķību pāra attiecībās. Jo uz sievišķību var skatīties divējādi- gan kā sievietes pašas emocijas un iekšējā pasaule, gan arī to, kā attīstot savas sievišķās prasmes (krieviski ir superīgs teiciens- женственные чары ) uzlabot pāra attiecības un visu kopējo ģimenes enerģētiku. Lai gan, ja būsim atklāti, tas viss ir vienā groziņā liekams.

Pati savā attīstībā esmu nonākusi līdz atziņas punktam, ka manī ir gana daudz asmumu un nenoslīpēts EGO, kurš mīl pabojāt foršo māju atmosfēru. Tāpēc es esmu nolēmusi visas šīs gudrības izmēģināt un konspekta veidā, pievienojot savu pieredzi un citur gūtās zināšanas, izstāstīt arī Tev :) Mēs katrs veidojam šīs Zemes enerģētiku un kādēļ lai mēs nepalīdzētu viens otram un tādā veidā arī sev? 




Uzsākot attiecības un baudot fantastisko randiņu periodu gan mēs, gan arī mūsu partneris idealizējam viens otru. Mums šķiet, ka otrs mūsu dēļ ir gatavs uz visu un tieši tāpat arī mēs. Tādā pacilātā dvēseles stāvoklī mūsu Ego ir nolīdis maliņā un mūs nenomoka tādi jautājumi- ko viņš man dos pretī, ja es viņam pagatavošu vakariņas? Mūs vada vienīgi vēlme iepriecināt mīļoto un parūpēties par viņa labsajūtu. Mēs neredzam kaitinošos ieradumus, kas vēlāk padarīs vai traku un tā lēnām pa lēnām kādreiz kvēlojošās attiecības zaudē savu degsmi un karstumu. Tās atsalst un, sliktākajā gadījumā beidzas. Kādēļ tā? Vai tiešām ikvienas attiecības nolemtas bojā ejai?

Sāksim ar to, ka ikvienu notikumu un rīcību- vai tā ir laba vai slikta, mēs katrs novērtējam dažādi un paši piešķiram tai attieksmi. Viens un tas pats dažādiem cilvēkiem var šķist smieklīgs, skumjš, dramatisks, traģisks, neitrāls utt utjpr. Tas nozīmē, ka ikvienas pārmaiņas arī sākas ar Tavu īpašo attieksmi- kādu Tu tai piešķirsi.

* mazai atkāpei pastāstīšu, kā es testēju sevi. Reizēm ir tāds čābīgs noskaņojums- viss liekas tik pelēks, pats esi noguris, neko negribas.. un tad es pati sev pasaku- mīļā, viss ir atkarīgs tikai no Tevis pašas. Es pati sevi sapurinu, uzmundrinu, sāku dungot dziesmiņu un pēkšņi viss aiziet- es burtiski jūtu, kā enerģijas aplis iegriežas. Sākumā tas prasa piespiešanos, taču ar laiku kļūst aizvien vieglāk un vieglāk.

Garais ievads noved pie pirmā likuma- pieņem savu vīrieti tādu, kāds viņš ir. Ar visiem viņa trūkumiem, neprasmēm, īpatnībām, visu visu! Nereti sievietes vislielākā kļūda ir tā, ka mēs vēlamies savus vīriešus pārveidot. Ir tāda anekdote- sieviete apprecot vīrieti cer, ka viņš mainīsies. Vīrietis savukārt cer, ka mīļotā nekad nemanīsies:)

Gudrums slēpjas tajā, ka vīrietis ir ļoti vārīgs. Man ļoti patīk salīdzinājums, ka sievietes ir kā persiki, bet vīrieši- rieksti :) Sievietes maigo āru var saskrāpēt un nobružāt, taču viņa ir tik jaudīga, ka iestādot persika kauliņu, var izaugt vesels, jauns, spēcīgs persika koks. Taču, ja vīrieša čaulu sadragās, tā nekad neatjaunosies un vīrietis aiziet bojā. Jā, viņš ir ārēji izturīgs un stiprs, taču viņa lepnums ir ļoti vārīgs. Aizrādot, bakstot, zāģējot- katrs šāds Tavs gājiens liek stiprajai čaulai mazliet ieplaisāt. Mēs taču visas gribam, lai mums blakus ir spēcīgi vīrieši un dēli, vai ne?

Necenties savu vīrieti ierobežot, liegt tikties ar draugiem, spiest nākt mājās agrāk. Esmu pārbaudījusi uz savas ādas- jo mazāk spied, jo vairāk vīrietis raujas uz mājām un cenšas pavadīt maksimāli daudz laika ar savu ģimeni. Jo vairāk es burkšķu, ka varēja jau nu būt minūtes 30 ātrāk pēc treniņa mājās, jo vēlāk viņš pārrodas un iet uz treniņu arī tad, ja nemaz negrib. Spīta pēc :) Jo kontrole ir vīrišķā izpausme. Un kontrolējot vīrieti, Tu sāc uzvesties kā otrs vīrietis. Un ko dara vīrieši? Cenšas uzvarēt. Kaut vai tā būtu iespītēšana Tev :)

Vai tas nozīmē, ka mēs nekad un nemūžam nedabūsim no saviem vīriešiem to, ko vēlamies? Nebūt ne. Ja vīrietis jutīsies Tevis mīlēts un apbrīnots, Tavas sievišķās enerģijas iedvesmots, jo vairāk viņš centīsies Tevi iepriecināt. Šeit vietā būtu jautājums- bet vai tad tā nav tāda manipulēšana? Nē! Mūsos, sievietēs, ir dzīves enerģija, kas nepieciešama ikvienam vīrietim. Jo sievišķīgāka sieviete- jo vīrišķīgāks vīrietis. Viņa būtībā ir ielikts, ka sava mīļotā ir jālolo un jāiepriecina. Jo viņa sniedz enerģiju un- arī pēcnācējus. Un kas gan var būt vēl dārgāks? Ja Tu esi laimīga, arī Tavs vīrietis ir laimīgs un tā jūs viens otru bezgalīgi "uzpildāt".

Tik pat ļoti, cik mēs spējam savus mīļotots uzpildīt un iedvesmot, tik pat ļoti mēs varam arī viņus sagraut. Burtiski. Ja vīrieti neiedvesmo, bet tā vietā konkurē ar viņa vīrišķību- zāģējot, nopeļot, darot visu pati (jo neviens jau cits nedarīs)- vīrietis kļūst slinks, sāk lietot alkoholu, kļūst par ono. Vai arī aiziet pie citas, enerģētiski stiprākas sievietes, kas spēs viņu "uzlādēt".

Bet kur tad slēpjas mācība? Patiesībā tās ir veselas divas. Pirmkārt- ieskaties sevī. Vai tās īpašības, kas Tevi tik ļoti kaitina- vai tās nav aizķērušās arī Tevī pašā? Ja viņš lieto alkoholu- vai Tu par daudz nenašķējies vai arī nekrīti citās pārmērībās? Ja Tevi kaitiņa viņa nevērīgums, nomestās drēbes- vai pati esi kārtīga ikvienā savas dzīves jomā? Ja Tevi kaitina, ka viņš Tevī neieklausās un ir ass- kā Tu pati runā un uzvedies ar saviem līdzcilvēkiem? Tie ir tikai pāris piemēri, taču uzdāvini sev pāris minūtes, lai par to padomātu. 

Un otra mācība- pieņem un palaid savus kontroles grožus vaļīgāk. Pieņem, ka Tavs mīļotais ir tieši tāds un ne citādāks. Pieņem visas pārestības, ko viņš gribot vai negribot ir nodarījis. Un atlaid reizi par visām reizēm, lai atvērtos jaunajam.

Un vēl- labu vai neko! To mana mamma man ir teikusi gadiem- par savu vīru sabiedrībā saki tikai labu, vai arī neko. Nevienam nav jāzina viņa tumšā puse un tas būs dubulttrieciens Tava vīrieša pašapziņai, ja Tevis teiktie nesmukumi nāks viņam ausīs. Tas gan laika gaitā var ietekmēt viņa attieksmi pret Tevi.

Un te nāk pirmais mājasdarbs, ko aicinu Tevi izpildīt jau šodien :)

1. Saraksti visas sava mīļotā vīrieša labās īpašības- gan tās, kas izpaužas jums kopā esot, gan tās, kas viņam piemita, kad jūs satikāties- visvislabākās, kādas vien vari iedomāties. Un pārlasi tās katru rītu un vakaru- iedvesmo sevi un atklāj no jauna, cik lielisks ir Tavs vīrietis

2. Piedod reizi par visām reizēm visu, ittin visu, kas sāp un gruzd, ko Tavs mīļotais Tev ir nodarījis. Atlaid visus aizvainojumus un nekad, nekad vairs pie tiem neatgriezies. No šodienas jums sākas jauna dzīve.

3. Jau šovakar pat, pieej pie sava mīļotā un pasaki, cik ļoti Tu viņu novērtē, cik ļoti lepojies ar viņu un to, kāds viņš ir. Un, ka Tu katru mīļu brīdi centīsies būt aizvien mīļāka un darīsi visu, lai jūsu kopdzīve būtu labāka par jebkuru romantisko filmu :)

Mūsu mājas ir tur, kur ir mūsu sirds. Un mūsu sirds vēlas būt tur, kur mūs ļoti ļoti mīl.
Lai izdodas ieviest dzīvē pirmās mācības un sajust mazliet viegluma un romantikas savās attiecībās:)

Renāte

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru